Splošni pogoji poslovanja - Joico.si

Obiskovalec oziroma uporabnik spletnega mesta JOICO.SI (v nadaljevanju: spletno mesto oz. Joico.si) potrjuje, da je z obiskom na spletnem mestu seznanjen s celotno vsebino Splo┼ínih pogojev in Politike zasebnosti ter oba dokumenta v vsakokratni veljavni razli─Źici v celoti sprejema. 

V primeru, da se s temi Splo┼ínimi pogoji ali delom teh Splo┼ínih pogojev oziroma s Politiko zasebnosti ali delom Politike zasebnosti ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletnega mesta. 

Vsak uporabnik uporablja vse storitve spletnega mesta na lastno odgovornost in v celoti jam─Źi za zakonitost vsebine, ki jo posreduje na spletno mesto in za pravne ter stvarne napake na vsebini, ki jo posreduje na spletno mesto. 

Splo┼íni pogoji se redno dopolnjujejo in so v veljavni razli─Źici dostopni na spletnem mestu.

1. OPREDELITEV POJMOV


SPLO┼áNI POGOJI uporabe spletnega mesta ozsalon.si predstavljajo pravno veljaven in zavezujo─Ź in nepreklicen sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletnega mesta ozsalon.si.

POLITIKA ZASEBNOSTI spletnega mesta vsebuje opis na─Źina varovanja, obdelave in posredovanja osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, ki jih ti posredujejo ponudniku storitev v okviru registracije ali uporabe spletnega mesta.

SPLETNO MESTO JOICO.SI je spletno mesto, ki v okviru domenskega prostora www.joico.si ponuja uporabnikom storitve posredovanja informacij, nakupa blaga in storitev in druge povezane storitve spletnega mesta. Ponudnik storitev lahko spreminja domenski naslov spletnega mesta.

PONUDNIK STORITEV (v nadaljevanju: ponudnik oz. nosilec) spletnega mesta, lastnik vsebin ter lastnik in skrbnik programskih aplikacij ter z njo povezanih prodajnih in storitvenih dejavnosti, je Boko d.o.o., razen kjer je v okviru spletnega mesta ozna─Źeno druga─Źe.

UPORABNIK storitve je vsaka oseba, ki na kakr┼íenkoli na─Źin (bodisi z dostopanjem, ogledovanjem, prikazovanjem, uporabljanjem storitev spletne trgovine ipd.) uporablja storitve spletnega mesta.

2. SPLOŠNE DOLOČBE

Spletno mesto je oblikovano, vzdr┼żevano in posredovano javnosti z namenom posredovanja informacij splo┼ínega zna─Źaja, tr┼żenja in prodaje blaga in storitev ter interakcije med uporabniki spletnega mesta. 

Storitve spletne trgovine so namenjene pravnim osebam, samostojnim podjetnikom in drugim kupcem blaga, ki ga prodaja Boko d.o.o., Ljubljana

Vsa dolo─Źila splo┼ínih pogojev veljajo enakovredno za vse uporabnike, razen v primerih, kjer je v teh Splo┼ínih pogojih izrecno dolo─Źeno druga─Źe. Storitve za registrirane uporabnike so namenjene vsem uporabnikom spletnega mesta, ki uspe┼íno zaklju─Źijo postopek registracije. Nekatere storitve spletnega mesta so v omejenem ali neomejenem obsegu na voljo tudi ostalim uporabnikom. 

Storitve so praviloma na voljo 24 ur na dan in 365 dni na leto. Ponudnik si pridr┼żuje pravico do spremembe, za─Źasne ali trajne omogo─Źitve vsake izmed ali vseh navedenih funkcionalnosti, brez predhodnega obvestila.

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

Uporabniki, ki ┼żelijo uporabljati storitve spletnega mesta, morate izpeljati postopek registracije.

Postopek registracije se izvede s pomo─Źjo spletnega obrazca, v katerega vnesete zahtevane podatke. V postopku registracije morate tudi potrditi, da ste prebrali Splo┼íne pogoje in Politiko zasebnosti in ju v popolnosti in brez zadr┼żkov sprejemate.

V postopku kreiranja uporabni┼íkega ra─Źuna si lahko ustvarite uporabni┼íki ra─Źun izklju─Źno za svoje ime in ne smete uporabljati osebnih podatkov drugih oseb. Ob registraciji se uporabniki zavezujete, da so vsi vpisani podatki to─Źni in pravilni. Uporabnik sam odgovarja za to─Źnost vnesenih podatkov.

Ob registraciji se vsak uporabnik zavezuje, da so vsi vpisani podatki to─Źni in pravilni. Uporabnik sam odgovarja za to─Źnost vnesenih podatkov. 

Registracija drugih oseb in uporaba tujih osebnih imen je prepovedana, za kar jam─Źi vsak uporabnik v postopku registracije. Za kakr┼ínokoli ┼íkodo, ki bi jo na ta na─Źin povzro─Źil drugim uporabnikom, ─Źlanom, ponudniku ali tretjim osebam, je polno od┼íkodninsko oziroma kazensko odgovoren in prevzema nase pasivno legitimacijo v primeru spora. 
Ob registraciji je potrebno navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek

  • uporabni┼íko ime,

  • geslo,

  • elektronski naslov.

Uporabnikom ni dovoljeno uporabljati tujega uporabniškega imena.

4. VSEBINA SPLETNEGA MESTA

Pravice intelektualne lastnine Ponudnika storitev

Vsebine in gradiva, objavljena na spletnem mestu, razen vsebin, ki so jih na spletno mesto posredovali uporabniki, so last Ponudnika storitev in/ali njegovih partnerjev ali pogodbenih sodelavcev. Med navedena gradiva in vsebine sodijo tudi ra─Źunalni┼íka koda, urejena struktura in oblika spletnega mesta ter pisno, slikovno, zvo─Źno in drugo gradivo na spletnem mestu. 

Ponudnik je izklju─Źni lastnik imena JOICO.SI in iz nje izvedenih imen, blagovnih in storitvenih znamk, znakov in sloganov. Oblikovna zasnova spletne strani, blagovna znamka in programska oprema so v celoti in izklju─Źno last ponudnika spletnega mesta. Vse pravice so pridr┼żane.

Ponudnik si pridr┼żuje pravico, da bo v primeru ugotovljenih kr┼íitev pravic intelektualne lastnine ukrepal proti kr┼íiteljem v skladu z zakonodajo. 

Kopiranje, distribucija ali spreminjanje katerihkoli informacij brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani Ponudnika storitve ni dovoljena. Za dovoljenje k uporabi za┼í─Źitenega gradiva ponudnika pi┼íite na naslov boko@boko.si 
V postopku registracije ali kasneje je prepovedano na kakr┼íenkoli na─Źin vklju─Źevati kontaktne in identifikacijske oznake drugih oseb (osebne podatke), kot so na primer telefonske ┼ítevilke, identifikacijska imena za programe za neposredno sporo─Źanje in druge komunikacijske programe, fizi─Źni oziroma elektronski naslovi, polna osebna imena in podobno.

5. SPLETNA TRGOVINA

Uporabniki so dol┼żni upo┼ítevati navodila, navedena v postopku izbire, nakupa in pla─Źila blaga in 
storitev v okviru spletne trgovine na spletnem mestu.

Naro─Źeno blago se pla─Źa po povzetju.

Osebe, mlaj┼íe od 15 let ne smejo naro─Źati blaga preko spletnega mesta.

6. POVEZAVE

Uporabnikom je dovoljeno narediti povezavo z drugih spletnih  strani na stran spletnega mesta, katerih vsebine nisi v nasprotju z zakonom ali splo┼ínimi moralnimi normami. Na drugih spletnih straneh brez dovoljenja Ponudnika storitev prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako druga─Źe uporabljati znak, logotip ali znamko spletnega mesta. Dovoljeno je narediti povezavo z drugih spletnih mest na stran Spletnega mesta. Povezave ni dovoljeno narediti na spletnih straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. 

Spletno mesto vsebuje povezave na razli─Źne zunanje spletne strani, kot so na primer druga internetna spleti┼í─Źa, posamezne strani ali drugi viri, nad katerimi ponudnik spletnega mesta nima nikakr┼ínega vpliva in ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav. Uporabniki so zavezani splo┼ínim pogojem uporabe zunanjih spletnih strani.

Piškotki

Med brskanjem po Spletnem mestu se skupaj z vsebino datotek na ra─Źunalnike uporabnikov in ─Źlanov prena┼íajo tudi kratke tekstovne datoteke - pi┼íkotki (cookies). Pi┼íkotki vsebujejo podatke, ki so potrebni za pravilno delovanje nekaterih aplikacij na spletnem mestu, hkrati pa uporabnikom omogo─Źajo nekatere prednosti pri uporabi storitev. 

Uporabnik lahko z nastavitvami svojega spletnega brskalnika dolo─Źi, ali bo dopustil uporabo pi┼íkotov na posameznem spletnem mestu ali ne. Ve─Ź podatkov o pi┼íkotih in njihovi uporabi je na voljo v dokumentaciji ter navodilih za uporabo va┼íega brskalnika.

7. ODGOVORNOSTI

Uporabnik se strinja, da ponudnika storitev, njegove lastnike, zaposlene, pogodbene sodelavce in druge poobla┼í─Źence odvezuje kakr┼ínekoli odgovornosti za izgubo podatkov ali kakr┼ínekoli druge te┼żave ali nev┼íe─Źnosti, ki jih utrpi zaradi uporabe spletnega mesta. Ponudnik prav tako ni odgovoren za kakr┼ínokoli prekinitev delovanja spletnega mesta, ne glede na razlog. 

V vseh primerih kr┼íitev dolo─Źb teh pogojev, si ponudnik pridr┼żuje pravico, da spro┼żi postopke v lastnem imenu oz. se kot sospornik pridru┼żi tistim uporabnikom, ki so bili na kakr┼íenkoli na─Źin o┼íkodovani. 

Ponudniku, njegovim lastnikom, zaposlenim, pogodbenim sodelavcem ali poobla┼í─Źencem so uporabniki za povzro─Źeno materialno in nematerialno ┼íkodo odgovorni po splo┼ínih pravilih obligacijskega prava. 

Ponudnik uporabnikom ne jam─Źi, da bo uporaba storitev spletnega mesta popolnoma varna, neprekinjena, vedno na razpolago, niti, da bo opravi─Źila njihova pri─Źakovanja do storitev. Ponudnik ni odgovoren za kakr┼ínokoli ┼íkodo, vklju─Źno s ┼íkodo zaradi izgubljenih podatkov, izgubo programov, stro┼íki povezav, stro┼íki preskrbe nadomestnih storitev ali prekinitev storitev, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, ─Źetudi je ponudnik seznanjen z mo┼żnostjo tovrstne ┼íkode. 

Obveznost ponudnika za ┼íkodne primere v zvezi s storitvami spletnega mesta, ki niso zajeti s tem sporazumom, je omejena na znesek, ki ga je uporabnik vpla─Źal za storitve spletnega mesta v zadnjih 6 mesecih pred nastankom spora.

8. KRŠITEV SPLOŠNIH POGOJEV

Ponudnik lahko v primeru nespo┼ítovanja Splo┼ínih pogojev po svoji presoji proti uporabniku, ki kr┼íi dolo─Źila Splo┼ínih pogojev in Politike zasebnosti, uvede enega od ukrepov:

  • opozorilo o nespo┼ítovanju Splo┼ínih pogojev ter poziv k spo┼ítovanju le-teh,

  • blokiranje mo┼żnosti dostopa do posameznih storitev v okviru spletnega mesta,

  • blokiranje uporabni┼íkega ra─Źuna,

  • blokiranje IP naslova, iz katerega je pri┼ílo do kr┼íitve,

  • posredovanje IP naslova, iz katerega je pri┼ílo do kr┼íitve, odgovornemu ponudniku internetnih  storitev.

9. SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV

Ponudnik spletnega mesta si pridr┼żuje pravico, da ob─Źasno spremeni te splo┼íne pogoje. Nadaljnja uporaba spletne strani s strani uporabnikov pomeni, da se s spremenjenimi Splo┼ínimi pogoji strinjate in jih v celoti sprejemate.

10. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik spletnega mesta varuje osebne podatke uporabnikov v skladu z zakonom. Podrobnejša pojasnila so objavljena v Politiki zasebnosti.

11. REŠEVANJE SPOROV


Sporazum o sprejemu teh splo┼ínih pogojev je sklenjen v Ljubljani, Republika Slovenija. Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, se uporablja izklju─Źno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izklju─Źno s pravom Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo dolo─Źbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izklju─Źno pristojno sodi┼í─Źe v Ljubljani. 

Datum: 01.01.2012 

Boko d.o.o., Ljubljana