Trajnostno naravnani z mislijo na okolje

Napisal: admin Kategorije: Datum: 2017-02-27 Št. ogledov: 2819 Št. komentarjev: 0

Pri znamki JOICO verjamejo v spremembo v svetu, ki jo moramo začeti kar pri sebi. Zato so že pred leti uvedli program, s katerim so se zavihteli na čelo trajnostnega razvoja in uporabe okolju prijazne embalaže.

Leta 2011 so predstavili revolucionarno hibridno bioplastično embalažo, ki je kompozit recikliranih plastičnih materialov in termoplastike na rastlinski osnovi, ta zmanjša onesnaženje okolja v postopku reciklaže in zniža ogljični odtis za 75 odstotkov.

Embalaža JOICO izdelkov je v 70 odstotkih izdelana iz reciklirane plastike, ki je že bila v široki potrošniški rabi, medtem ko je karton, v katerem se nahaja posamezen izdelek JOICO, v celoti izdelan iz 100-odstotno recikliranega papirja.

Za ohranitev okolja so v podjetju poskrbeli tudi tako, da so vse pomembne informacije za uporabnika natisnili neposredno na notranjost ovojne embalaže, namesto da bi vanjo dodatno vstavljali tiskane informacije na letaku.

Sodelovanje z iniciativama Zotos in Verus Carbon Neutral je pripomoglo, da je JOICO postal prvo podjetje v lepotni industriji, ki se je zavezalo, da popolnoma nevtralizira ogljični odtis in poskrbi za boljšo prihodnost novih generacij.

Komentiraj

Captcha